Despre – Târgul de Crăciun Din Arad

Târgul de Crăciun din Arad, ediția 2021 va fi deschis din 4 decembrie 2021 până în 10 ianuarie 2022, iar organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, vor respecta toate măsurile sanitare în vigoare.
Deoarece târgurile se pot organiza cu respectarea a două condiții de bază, și anume accesul să fie permis persoanelor care dețin certificat verde și o limită de capacitate la 30 la sută a spațiului, accesul la Târgul de Crăciun de la Arad, la fel ca și la toate manifestările de acest gen din țară, se va face pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea cu schemă completă sau trecerea prin boală în ultimele 6 luni.
Cu toate acestea, organizatorii sunt preocupați în aceste zile pentru ca Târgul de Crăciun de la Arad să fie un eveniment reușit iar participanții să se poată bucura magia Sărbătorilor de Iarnă în centrul orașului.
Târgul de Crăciun din Arad, ediția 2021 va avea trei zone de interes: zona din fața Palatului Administrativ, unde va fi amenajat bradul de Crăciun și un loc special destinat în special copiilor, Christmas Land, o decorațiune de mari dimensiuni, care va reproduce un peisaj de la Polul Nord, cu un iglu, urși polari, reni și oameni de zăpadă, si care va fi iluminat. Unele dintre personaje vor fi animate.
Cea de-a doua zonă a târgului va fi pe strada Romul Veliciu, unde vor fi montate căsuțe destinate comercializării cadourilor și decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă.
Cea de-a treia zonă va fi în Parcul „Mihai Eminescu“, în spațiul din jurul Crucii Martirilor, unde, pe lângă scena pentru concerte vor fi amplasate căsuțele cu produse culinare, dulciuri, vin.
Un număr de aproximativ 40 de agenți economici, 90 la sută dintre ei din municipiul și județul Arad, au solicitat și vor primi spații pentru comercializarea produselor la târg.

Programul târgului va fi următorul:

de luni până joi: între orele 13.00 – 21.00
de vineri până duminică: între orele 11.00 – 21.00
De asemenea, în serile de vineri, sâmbătă și duminică, în Parcul „Mihai Eminescu“, vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă.
Iluminatul festiv și luminițele în bradul de Crăciun vor fi aprinse în seara zilei de 4 decembrie, ocazie cu care, în centrul Aradului, va fi așteptat și Moș Nicolae.

Accesul la târg, în zona Parcul Eminescu

Măsurile de siguranță sanitară care vor fi luate la Târgul de Crăciun din Arad, ediția 2021, vor fi în concordanță cu condițiile actuale impuse de legislația română.
– delimitarea perimetrului pentru a putea gestiona accesul participanților
– limitarea numărului de persoane prezente simultan în Târg și a numărului de expozanți
– intrarea se va face pe baza certificatului verde.
Anul trecut, pentru prima dată în ultimii ani, Târgul de Crăciun de la Arad a fost anulat din cauza pandemiei.